Vis som Gitter Liste

Varer 1-60 af 161

Faldende orden
  1. Dunilin Stofligende Servietter 48x48cm 36stk - Sort
    Dunilin Stofligende Servietter 48x48cm 36stk - Sort
    150,00DKK 120,00DKK
    Køb 6 og spar 10%
Side
pr. side

Find her alt dit studentergilde pynt her.
 


Hver sommer kan man høre jubel og musik i gaderne, når studentervogne kører igennem Danmark og fejrer de nyudklækkede studenter, der snart skal ud i voksenlivet. Her hos Varde Engroslager har vi alt, du skal bruge til studentergildet for at fejre dagen med manér.


Hvad er et studentergilde?
Et studentergilde er en festlig begivenhed, der fejres i Danmark, når en gymnasieelev har bestået sin studentereksamen. Det kan også være andre typer af ungdomsuddannelser, der giver en studenterhue, hvor en fest er planlagt efterfølgende. Studentergildet er en vigtig milepæl i mange unges liv og markerer afslutningen på gymnasie- eller uddannelsestiden og begyndelsen på voksenlivet.


Traditionerne bag
Studentergilder er en langvarig tradition i Danmark, som kan spores tilbage til det 18. århundrede. Oprindeligt blev studentergilderne fejret som en måde at markere afslutningen på en læretid i en håndværkerlære eller på en skole. Den unge elev ville derefter invitere venner og familie til et måltid og nogle gange også en tur i byen.


Traditionelt set er det studenterne selv, der står for arrangementet af studentergildet, men i dag er det ofte også forældrene, der hjælper til med at planlægge en stor fest. Det kommer gerne til udtryk som en aften, hvor familie og venner samles for at fejre den unge studerende og ønske ham eller hende held og lykke i fremtiden.


Studenterhuen
Én af de mest kendte traditioner ved studentergilderne er dem, der er knyttet til studenterhuen og studenterkørslen. Studenterhuen er en hvid hue med farverige bånd, der symboliserer den gymnasiale uddannelsesretning, som eleven har fulgt. På dagen for studentergildet bæres huen stolt, og ofte er der også tradition for, at de unge studerende kører rundt i en lastbil eller bus gennem byen for at besøge alle elevernes familier.


Russerdåben
En anden tradition ved studentergilderne er "russerdåben". Her døbes den unge studerende i en blanding af øl, snaps og juice. Dåben kan være en sjov og festlig tradition, og til denne bør du have et lager klar af drinksglas, så der kan skåles efterfølgende.


Mad og kage
Mad er også en vigtig del af studentergilderne. Traditionelt serveres der en festmiddag, som ofte består af stegt flæsk med persillesovs eller en anden klassisk dansk ret. Der er også tradition for at skære en kage med studenterhat på toppen.


Pynt til studenterfesten
Studenterfest pynt spiller en vigtig rolle i at skabe den rette stemning og atmosfære til en særlig begivenhed. Dagen skal jo gerne være både mindeværdig og festlig, og dét kan studenterpynt være med til at understrege.


Måske er du i tvivl om, hvilken slags pynt, der skal bruges til jeres kommende studentergilde? Så er der masser af mulighed for at finde inspiration her. Hos Varde Engroslager har vi et overvældende sortiment af pynt til studentergildet, som du kan finde her på siden. Hvis du mangler en særlig type studenterpynt, er du også mere end velkommen til at kontakte os, så kan vi sammen finde dét, du søger.


Tema og farver
Et studentergilde har allerede et tema. Det er studenten! Derfor er det naturligt at vælge farver og pynt til at matche det bånd, der er i den unges studenterhue. Et rødt studentergilde passer til huen af samme farve, når den unge har færdiggjort STX. Tilsvarende kan et blåt studentergilde være oplagt til ham eller hende, der har læst en HF, HHX eller HTX. Disse to er de mest klassiske typer, men der findes også andre. Et lilla studentergilde kan fint fejre huefarven og færdiggørelsen af en SOSU-assistent-uddannelse, mens den sorte symboliserer en færdiggjort student med mere end fem højniveaufag.


Balloner
En af de mest almindelige former for studentergilde pynt er balloner. Balloner kan skabe en festlig stemning og kommer i forskellige farver og former. Det er en god idé at vælge balloner, der passer til temaet for festen eller i nuancer, der matcher studenterhuen. Det kan også være personlige balloner med navn og lykønskninger skrevet på.


Studenter pynt til loftet
Serpentiner er også populære former for studenterfest pynt. Det kan være sjovt at dekorere rummet med serpentiner, guirlander og andet loftspynt i de farver, der passer til studenterhuen. Studentergilder er også en anledning til at pynte op med flag, bannere og plakater. F.eks. kan plakater med sjove citater eller billeder fra studietiden tilføje en personlig touch til festen.


Student pynt til bordet
Bordpynt er også en vigtig del af studenterfest pynten. Du kan nemt skabe en unik og i øjenfaldende fest ved at dekorere bordene med konfetti, fyrfadsstager, blomsterpinde, bånd og sten med motiv eller form som en studenterhue. Blomster eller lys kan også give bordene en mere elegant og festlig stemning.


Opdækning til studenterfesten
Endeligt kan opdækningen også gøre en kæmpe forskel. Her kan pyntes med duge, bordløbere og studenter servietter, der kan bringe festlige farver til studentergildet. Her kan det især også være en fordel at undersøge, om festlokalet udlåner service, eller om I skal medbringe det selv. For nem oprydning og en mere afslappet stemning kan også bruges engangsservice.


Ofte spurgte spørgsmål om studentergilder
Det er en stor dag for mange studenter, så derfor kan der være spørgsmål og tvivl forbundet med, hvordan man bedst planlægger en fest, der gør anledningen retfærdighed. Her har du svarene:


Hvornår holder man studentergilde?
Studentergilde holdes typisk i Danmark omkring juni måned, da dette er tidspunktet, hvor de fleste gymnasieelever afslutter deres studentereksamen. Afhængigt af skolen og eksamensplanen kan datoen variere, men det er normalt at holde studentergilde i dagene eller ugerne efter, at sidste eksamen er afsluttet.


Hvordan holder man studentergilde?
Studentergilder kan variere i størrelse og stil, men typisk inkluderer de en stor festmiddag, musik og dans. Der er ofte også en tradition, hvor den unge studerende bliver "døbt" med champagne eller en anden form for alkohol, hvilket symboliserer overgangen fra gymnasieelev til voksen. Men studentergildets traditioner og festligheder kan (og bør) variere mellem hver enkelt student og families ønsker.


Hvor kan man købe studenter pynt?
Pynt til studenterfesten er med til at markere den festlige dag. Varde Engroslager har et bredt udvalg af student pynt, så du kan skabe en unik og personlig fest.

Velkommen til

Vælg venligst privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)