Konfirmation

Vis som Gitter Liste

39 varer

Faldende orden
pr. side

Borddækning til konfirmation


Konfirmationen er en stor dag for mange unge. Selv hvis man ikke er kristen eller troende generelt, kan det være en mulighed for at markere overgangen mellem at være barn og voksen. En typisk konfirmation efterfølges også af en stor fest, hvor familie og venner inviteres til at fejre konfirmanden.


For mange unge er konfirmationen en kæmpe fest, som de ser frem til adskillige år op til. Det er muligheden for at have en hel unik fejring af netop dem. Én af måderne at gøre festen mere enestående på er gennem personlig pynt og borddækning til konfirmationen.


Sammensæt et unikt konfirmationsbord
Der er adskillige elementer, der kan fuldende borddækningen til konfirmationen, og der er særligt mange detaljer, du måske ikke tænker over, du kan tilføje til udsmykningen for at give den helt rette stemning. Så hvis du står overfor en konfirmation borddækning i 2023, kan du her finde masser af inspiration og idéer:


Tema
Når du skal finde det bedste bordpynt til konfirmationen, er det først værd at overveje, om der skal være et særligt tema, der skal gå igen gennem både lokationen, borddækningen, påklædningen, maden, underholdningen og hvad der ellers er at planlægge til den store dag.


Udover at bekræfte sin tro, kan det variere meget hvordan fejringen foregår. Tema og borddækning til konfirmationen bliver behandlet meget forskelligt, og der er derfor god mulighed for at tilpasse det til den enkelte konfirmand. Hvis der er tale om én, der er glad for fodbold, kan det f.eks. være et grønt tema for græsplænen med bordpynt, der ligner bolde.


Farver
Farver kan være med til at skabe den rette stemning. I forhold til borddækning til konfirmationen er der dog ikke nogen særlige traditioner at tage hensyn til. Mange har et element af hvidt inkorporeret, fordi det går igen i tøjet, hvilket symboliserer renhed og uskyldighed. Dette er en meget kirkelig tradition, som også kan spottes både til dåb og bryllup.


Men dette behøver du ikke tage hensyn til, når du planlægger borddækning til konfirmationen. Det kan dog stadig være en god idé at have almen farvesymbolik i baghovedet, så du kan sikre det rette look. F.eks. er sort, hvid og sølv oplagte til et mere elegant arrangement.


Blomster
For at bordet ikke blot skal være tomt, vælger mange at pynte det med blomster. De skaber både liv og farver til arrangementet, og der er masser af muligheder for at personliggøre borddækningen til konfirmationen via blomster.


Blomster vælges med fordel efter både tema og feststedet. Farverne skal gerne passe til resten af udsmykningerne, og så kommer antallet af blomster eller buketter an på, hvor mange og lange borde, der er tale om. Når du planlægger borddækningen til konfirmationen, skal du også have sæsonen for øje. De fleste konfirmationer ligger om foråret, hvilket kan afgøre typen af blomster, du kan få.


Duge, bordløbere og servietter til konfirmationen
Dugen er baggrunden for al maden, og den kan være med til at sætte stemningen. En helt ren, hvid dug vil f.eks. trække borddækningen til konfirmationen i en formel og elegant retning, hvor en ternet af slagsen er mere festlig og leder tankerne hen på skovtur.


I stedet for en dug kan din borddækning til konfirmationen også bestå af en bordløber. En bordløber placeres gerne i midten af bordet, hvilket giver lidt mere frihed til mønster, materiale og look, fordi den ikke nødvendigvis skal dække bordet eller kunne tåle, at der bliver spildt på den. Derimod kan en bordløber give et pang af farve til et ellers hvidt bord.


Endeligt skal du også bruge servietter til konfirmationen. Det kan både være den elegante slags, der har lomme til bestikket, og så kan det være i alle mulige forskellige farver og størrelser.


Bordkort
Et ret vigtigt element til arrangementer med mange gæster, er bordkortene, der bruges til at navigere gennem forskellige pladser. Disse kan både blive trykt på forhånd eller skrives i hånden. Også bordkortene er en vigtig del af borddækningen til konfirmationen og skal passe til temaet og farverne. På den måde får du en fuldendt fest med en rød tråd igennem al konfirmationspynten.


Lys
Hvis der festes til ud på natten, er der behov for lys til borddækningen til konfirmationen. For en stemningsfuld vibe kan du med fordel tilføje stearinlys til bordet. Den åbne flamme giver ikke kun masser af gammeldags hygge, men også et flot skær til bordet.


Typen og antallet af lys, der skal bruges til borddækningen til konfirmation, afhænger af, hvordan resten af bordet er dækket. Der kan både fås høje, hvide lys, der giver mere dimension til bordet og bidrager til det formelle look. Men du kan også f.eks. få rustikke, brune bloklys, der er lavere. Dog skal du være opmærksom på brandfaren ved lave lys, særligt hvis du har mange andre slags dekorationer i forhold til borddækningen til konfirmationen.


Andet konfirmationspynt
Endeligt er der også mulighed for at gå totalt kreativt til borddækning på konfirmationsdagen. For der er adskillige andre slags konfirmationspynt, du kan tilføje til bordet og festlokalerne. De klassiske valg er serpentiner, balloner og flag, men disse er også gerne forbeholdt fødselsdage.


Andre muligheder er små hjerter, stjerner, pynt i papir, glitter, glimmer, konfetti, bånd, sten, kurve, fjer, vedhæng, filtmotiver, perler, lyskæder og mange andre flotte og stemningsfulde ting. Vi har hos Varde Engroslager rigtig mange muligheder, og du kan kigge igennem de forskellige slags bordpynt til konfirmationen her.


Afhængigt af bordets bredde, skal du dog også være forsigtig med ikke at overpynte det, så dekorationerne kommer i vejen for spisningen. Det er nemlig en god idé så vidt som muligt at afbalancere borddækningen til en konfirmation.


Tallerkner og bestik
En væsentlig del af borddækningen til konfirmationen er naturligvis også tallerkner, bestik og glas. Hvis du har lejet et festlokale, er dette oftest ikke et element, du kan ændre eller påvirke selv, for der vil allerede være standard service til rådighed.


Hvis du selv er vært for konfirmationen, stiller det større krav til dine køkkenskabe, afhængigt af hvor mange gæster, der er inviteret. Alternativt kan du også overveje at købe service specifikt til anledningen, hvor du har mulighed for f.eks. at vælge mere unikke farver og mønstre til både glas og tallerkner, så borddækningen fremhæver konfirmationsfestens tema.


Er du mere tiltrukket af en nem opvask, kan du også overveje engangsservice. Vi har selv adskillige slags af både pap, plastik og naturmaterialer.


Bliv inspireret
Hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvordan borddækningen til konfirmationen skal se ud, er der masser af inspiration at hente her på siden. Kig over i vores galleri, hvor der er farverige og flotte bud på, hvordan konfirmationsbordet kunne se ud. Ligegyldigt dine præferencer indenfor tema, farver og pynt, kan du uden tvivl finde en stil, der falder i din smag.


Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan borddækningen skal se ud, kan vi kun give ét råd: start med den, der skal fejres. Det er trods alt deres store dag, så farver og tema bør helt klart ligge indenfor deres interesser og favoritter.


Kontakt os
Varde Engroslager har et kæmpe sortiment af alt, du skal bruge til festen. Det er ikke afgørende, om det drejer sig om en rund fødselsdag i baghaven, en konfirmation i selskabslokaler eller et bryllup på et slot. Vi har, hvad du skal bruge for at komme godt fra start.


Hvis der er noget, du er i tvivl om, eller der er særlige produkter, du mangler, er du også mere end velkommen til at kontakte os. Også hvis du vil høre mere om, hvilke muligheder vi kan tilbyde til borddækningen til konfirmationen. Så kan vi sammen finde en løsning.

Velkommen til

Vælg venligst privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)