Barnedåb

Vis som Gitter Liste

Varer 1-60 af 83

Faldende orden
Side
pr. side

Find og forbered al din pynt til barnedåben 


Står du overfor en kommende barnedåb, hvor et nyt lille liv skal fejres og bydes velkommen? Så skal der klart udsmykkes og fejres med manér, og her kan du finde alt den pynt til barnedåben eller babyshower pynt, du kunne mangle for at gøre dagen ekstra festlig.


Hvad er en barnedåb?


Det ligger jo lidt i ordet, og det er nok de færreste, der har ingen anelse om, hvad barnedåben handler om og står for. Barnedåben, som vi kender den i Danmark, har sit ophav i det religiøse, og nærmere betegnet i kristendommen. Allerede i Det Nye Testamente bliver en dåb beskrevet. Det er Jesus’, og den symboliserede en overgang til at blive indlemmet i det kristne fællesskab.


Siden da har mange andre trosretninger og religioner adopteret dåbsritualet som en måde at byde et nyfødt barn velkommen til verden. Traditioner kan variere alt efter, hvilken kultur eller religion, der er tale om. Den kristne barnedåb indebærer gerne kirken, hvor barnets hoved vædes, og det får sit kristne navn.


Selv hvis man ikke er troende, er det stadig ganske normalt at holde fest eller forsamling for venner og familie for at fejre, at barnet har fået sit navn.


Fejr barnedåben med masser af pynt


Det kan variere meget, hvad den enkelte kultur, familie og religion foretrækker og foreskriver i forhold til typen af pynt til barnedåben. Det er dog på tværs af alle lande og traditioner meget normalt at markere dagen med fejring og oppynt. Og det er lige meget, om man kalder det pynt til barnedåb, babyshower pynt eller noget helt tredje.


En ganske typisk måde at personliggøre festen, er ved at bruge unikt og speciel pynt til barnedåben, der passer lige nøjagtigt til jer. Hos Varde Engroslager kan du finde masser af sød og festlig pynt til barnedåben, der kan hjælpe med at skabe en hyggelig stemning og atmosfære. Hvis du holder festen i selskabslokaler eller på restauranter, skal du dog først være sikker på, at du gerne selv må medbringe pynt til barnedåben og hænge det op.


Men hvilket barnedåbspynt skal du så investere i? Find her nogle idéer:


Tema


Barnedåben har sjældent et festtema, udover at det selvfølgelig centrerer om det nyfødte barn og dets familie. Her kan man f.eks. pynte op med særlige billeder eller elementer, der er betydningsfulde for forældrene. Borddækning til barnedåben kan også gå efter et børnetema med f.eks. bamser, rangler og gyngeheste.


Farver


Det er meget normalt, at pynt til barnedåben eller babyshower pynt tager farve efter det nyfødte barns køn. Det vil traditionelt sige, at lyseblå gerne bruges til drenge og lyserød til piger. Men der er selvfølgelig mange flere muligheder. Selv, hvis du gerne vil gå lidt anderledes til værks, er det oftest via pastelfarver, at mange forældre vælger pynt til barnedåben. Det kunne f.eks. være sandfarvet, hvid, lys grå, limegrøn eller bleg gul.


Duge og løbere


En lang dug til hele bordet kan gøre underværker til at sætte den helt rette stemning og give farve og personlighed til din pynt til barnedåben. Men hvis du er mere til en nedtonet stil, kan du også gå efter en klassisk, hvid du og så vælge en bordløber, der blot tilføjer et mere stilrent og minimalistisk pang af farve.


Servietter til barnedåb


En meget populær måde at indramme temaet og sætte stemningen for din pynt til barnedåben er via servietter. Her kan man enten vælge motiver og farver efter de klassiske normer med blå til drenge og lyserød til piger, men der findes også store udvalg af servietter til barnedåben, så der er masser af valgmuligheder for at gøre denne slags borddækning unik og personlig.


Barnedåbspynt, der kan hænges op


Hvis du selv lægger stue til, eller måske har lejet en restaurant eller selskabslokale, burde du overveje at hænge baby shower pynt til barnedåben op omkring i krogene også, så festen fortsætter uden for bordet. Det kan f.eks. være med guirlander, der enten viser barnets navn, barnets køn eller på anden måde tilføjer noget festligt til loftet. Det kan også gøres med balloner, hvor du kan få adskillige egnet som pynt til barnedåb. F.eks. kan det være bogstavballoner, der staver navnet, kønnet eller andet passende til lejligheden.


Barnedåbspynt til bordet


Der er også mulighed for at tilføje masser af søde detaljer til tallerknerne, dugen eller blot omkring retterne. Om det er bordkort, konfetti, små æsker, klemmer eller lys. Sådanne slags pynt til barnedåben kan fås i masser af motiver og farver, der passer til anledningen, og som kan strøs omkring festlokalet for en mere gennemført fest.


Barnedåbs borddækning


Hvis du selv er vært for den store dag, kan du udover pynt til barnedåben også finde noget helt unikt service til bordet. Barnedåbs borddækning kunne f.eks. bestå af blå eller lyserøde tallerkner for virkelig at understrege temaet. Hvis du er mere til en nem opvask og en uformel tone, kan du også gøre din borddækning til barnedåben mindre højtidelig med engangsservice, der nemt kan smides i skraldespanden efter brug.


 


Ofte spurgte spørgsmål


Det er ikke usædvanligt at være i tvivl op til barnedåben – særligt for førstegangsforældre. Så her er et par ofte spurgte spørgsmål, der er gode at have på det rene inden den store dag.


Hvad skal man huske til en barnedåb?


Først og fremmest skal man naturligvis have et navn klar. Et barn skal ifølge dansk lovgivning være døbt eller navngivet, inden for 6 måneder efter dets fødsel. Derudover skal du både finde en dato og tage kontakt til præst og kirke, hvis dåben skal holdes som en religiøs fest. Derudover skal du snakke med og vælge en gudmor eller gudfar samt faddere.


Hvad sker der til en barnedåb?


Til den klassiske barnedåb i kirken, bliver barnet navngivet, velsignet og budt velkommen indenfor den kristne tro. Præsten vil typisk bede en bøn og væde barnets hår.


Hvad spiser man til en barnedåb?


Der er ingen traditioner for, hvad menuen skal stå på for barnedåben. Så det er meget op til jeres madlavningsevner, budget og hvilken slags fest, der skal holdes. En barnedåb foregår ofte i kirken om efter- eller formiddagen, så frokost med f.eks. smørrebrød er ganske populært til gildet efterfølgende.

Velkommen til

Vælg venligst privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)