Duni Ensfarvet

Vis som Gitter Liste

11 varer

Faldende orden
pr. side

Bordløber - Løber til bord
Vi får efterhånden flere og flere anledninger til at samles om et fint dækket bord. Det er uanset om det er en fødselsdag, en romantisk middag for to, jubilæum, international pandekagedag eller bare en ganske almindelig torsdag. Samtidig er udvalget af forskellige temafester vokset, og det er ikke blot de traditionelle jule- og påskefrokoster som kræver særlig bordpynt. Nu kan du dække op til Thanksgiving, Oktoberfest, piratfester og meget mere. Alle disse nye begivenheder sætter også krav til den bordpynt, som du har til rådighed.
Derfor har vi hos Varde Engroslager sørget for, at du kan finde alt til din borddækning og mere til. Så kan du nemt handle ind til din fest, alt sammen samlet på ét sted.

Sådan dækker du det rigtige bord - ifølge Emma Gad
Det er ingen hemmelighed, at en af de mest toneangivende danskere indenfor etikette er den københavnske forfatter og dramatiker, Emma Gad. Gennem sit 68 år lange liv formåede hun at cementere sig som etikettens moder med bogen Takt og Tone fra 1918. Til trods for at en af de vigtigste pointer i bogen er, at samværet mellem hensynsfulde mennesker bestemt ikke kræver takt og tone, så er det grundet de egoistiske, hensynsløse mennesker at vi har behov for at få den formelle etikette på plads.
Når det kommer til borddækning, så er der et par ting der skal være på plads før end at dit bord står helt skarpt - og før end at Emma Gad kan nikke anerkendende af borddækningen.
Først og fremmest skal din dug være pæn og nystrøget. Ikke noget med en plettet, krøllet dug med huller i. Alt efter din dug, så bør tallerkner passe til. Er dugen mønstret, så skal tallerknerne være enkle, og omvendt hvis dugen er enkel, så kan tallerknerne bære mønster. Det samme gælder når det kommer til valget af bordløber. En mønstret dug med en mønstret bordløber vil skabe et kaotisk og rodet bord. Det handler om at skabe balance mellem alle elementerne på bordet.
Tallerkner skal også sættes op korrekt, alt efter hvad der serveres til selskabet. Er der to retter, så skal den nederste tallerken være til hovedretten, og den øverste være til forretten. Skal der serveres dessert, så husk ikke at dække op til dette - alle tallerkner ryddes af bordet efter hovedretten, og først derefter serveres desserten. En sidetallerken til brød skal placeres til højre.
Det er vigtigt at huske på, at man ikke bider af kuvertbrødet. Her er det mest taktfulde at brække et stykke af, og så spise det.

Når dug, bordløber og tallerkner er på plads, så er det tid til at placere glas. Glas skal placeres i nævnte rækkefølge fra højre:
- Vandglas
- Hvidvinsglas
- Rødvinsglas
- Glas til dessertvin
Du kan dog undlade at dække op med glas, som ikke skal bruges under middagen.

Bestikket er også en vigtig del af borddækningen, og tommelfingerreglen er, at man altid tager bestikket udefra og ind. Så bestik til forret vil ligge yderst, og bestikket til hovedretten ligger inderst. Gafler skal altid ligge til venstre, og knive skal altid ligge til højre for tallerkenen.
Skal der bruges ske til desserten, så placeres den over tallerkenen - med skaftet mod højre. En smørkniv skal placeres ovenpå din sidetallerken.

Når det kommer til bordpynt, så er det vigtigste at pynten ikke forstyrrer udsynet til de omkringsiddende. Det handler om at kunne se hinanden i øjnene under middagen.

Velkommen til

Vælg venligst privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)